Hoezo Praat eens met Lindsie?

5 mrt 24 | Kort

Leestijd: circa 1 minuut

Over een naam die nog steeds relevant is

75% van wat je hierna leest schreef ik zo’n 11 jaar geleden. Toen van mijn nagelnieuwe bedrijf, nu als een dienst.

Zoals dat gaat met “gevleugelde uitspraken” heb ik Praat eens met Lindsie niet echt zelf bedacht. Een jaar of 11 geleden bedacht ik net voor ik in slaap viel dat dat vaak door anderen gezegd werd. Als iemand me belde was de eerste reden die ze gaven

“Die en die zei dat ik eens met jou moest praten.”

De doorverwijzer was dan meestal een (ex) teamlid of een directe collega. Mensen waar ik regelmatig mee in gesprek was. Dat was zelfs zo met teamleden die inmiddels allang een andere functie hadden of buiten het bedrijf aan de slag waren gegaan.

En eerlijk is eerlijk, ik vind het heerlijk!

De variatie in mensen, de verschillende rollen en dus perspectieven, de veelheid aan onderwerpen. Nieuwsgierig en leergierig als ik ben, is dat natuurlijk geweldig. Het werkt eigenlijk altijd. Door een OEN-ige (Open Eerlijk Nieuwsgierig) houding ontstaat er een waardevol gesprek, waarin ik passend bij de persoon en het onderwerp mijn kennis en ervaring mag delen.

Het is sparren, mentoren en een beetje coaching. Er is altijd wel iets uit mijn rugzak dat van toepassing is.

Ik heb de gesprekken ook altijd zelf opgezocht

Omdat ik wilde snappen wat ik zag en ervaarde. En om (volgens mij😊) interessante en gerelateerde informatie en ontwikkelingen te delen. Niet omdat het de waarheid is, maar omdat ik geloof dat we een waarheid vinden als we het erover hebben.

Dit is mijn vak

Dat kon ik 11 jaar geleden nog niet schrijven. Ik ben er goed in en help anderen ermee vooruit. Het duurde even 😉 voor ik geloofde dat niet iedereen dit kan.

Ik ben Lindsie van der Horst. Meewerkend adviseur voor ondernemers die de wereld beter willen achterlaten dan ze haar vonden.

Samen met jou maak ik werk van je werk of onderzoeken en plannen we de volgende stappen op weg naar een steeds duurzamer bedrijf. Laten we beginnen!