Richting – je kunt niet zonder

24 apr 24 | Kort

Leestijd: circa 1 minuut

Richting. Je kunt niet zonder. Want waar zeg je anders ja tegen? Of nee. Of nu nog niet. 🤔

Het heet ook wel visie of moonshot of droom.

Ik vind richting een lekker woord

Het maakt namelijk niet echt uit of je ooit aankomt. Als je maar weet hoe het eruit zou zien en zou voelen als je er wel komt.

Mijn richting is over de jaren heen steeds eenvoudiger geworden. Op dit moment is het één zin die implicaties heeft op alle aspecten van mijn leven. Dus als ik beslissingen moet nemen is dat de meetlat. Helpt dit me in de goede richting? Dat kan gaan over geld, over werk, over hoe of waar ik woon. Alles.

Als je ervaart dat je niet kunt kiezen of steeds met zaken bezig gaat die het toch niet helemaal zijn, dan is je richting zeer waarschijnlijk niet helder.

Zoals de Cheshire Cat al tegen Alice in Wonderland* zei: “Als je niet weet waar je heen wilt, dan maakt het niet uit welke weg je kiest.”

Dus pak een wit vel papier en een pen of je kleurpotloden. Op dat papier beantwoord je de vraag hoe het eruit ziet, hoe het klinkt, hoe het ruikt, hoe het voelt als het gelukt is. In woorden, in een tekening of hoe dan ook.

En bedenk, de huidige realiteit heeft niks te maken met wat er op dat papier terecht komt.

Dat is niet makkelijk, want stemmetjes in je hoofd die zich afvragen of je gek geworden bent 🙄 Ja, die heb ik ook. Het geluk is, negeren kun je leren. Ook daar heeft de Cheshire Cat een antwoord op: “Ik ben niet gek, mijn werkelijkheid is gewoon anders dan die van jouw.”

Waar ben jij naar op weg?

*Het meest onderschatte managementboek! Lees en herlees, zou ik zeggen.