Voorwoord – Had je maar een vak moeten leren!

Leestijd: circa 1 minuut

Bij het zien van de lasser op de voorkant en het lezen van het eerste deel van dit boek, denk je misschien dat het over technisch vakmanschap gaat. Dat is niet zo. Ik gebruik het als voorbeeld, omdat het dichtbij mij staat en ik zelf een technische achtergrond heb.

In de korte tijd dat ik zocht naar antwoorden op het verdwijnen van vakmanschap en dit boek schreef, is mij duidelijk geworden dat de conclusies die ik trok, gelden voor elk vak. In de techniek, in de zorg, in services, in oude vakken en nieuwe vakken.

Ik hoop dat het vooral een hoopvol boek is geworden. Wat mij betreft is er iets dat we kunnen doen aan het verdwijnen van vakmanschap. Iedereen kan iets doen. Binnen zijn of haar eigen vakgebied. We hoeven niet te wachten op een akkoord van iets of iemand. Er is zelfs geen beleid of wetgeving voor nodig. We kunnen vandaag beginnen.

Veel leesplezier!

augustus 2015

Had je maar een vak moeten leren