Pakket voor zelfstandig ondernemers

Werk maken van je bedrijf

Dit pakket is voor zelfstandig ondernemers die al een tijdje bezig zijn en voelen dat het fundament van hun bedrijf steviger neergezet mag worden. Je ervaart waarschijnlijk dat het lastig is om beslissingen over volgende stappen te nemen. Want waar wil je eigenlijk naartoe? Wat wil je teweeg brengen? En als je dat weet, hoe vertel je dat verhaal dan consistent en consequent? Oftewel, zonder heldere richting is marketing doen heel erg lastig en zelfs vervelend.

In welke la ligt jouw businessplan?

Ooit heb je er wel één gemaakt. Ergens op het wereld wijde web heb je een van de bekende templates gedownload en bent aan de slag gegaan. Of misschien ook niet. Je eigen bedrijf beginnen was misschien vooral bedoeld om de dingen op je eigen manier te doen. Lekker zonder businessplan dus.

 • Ervaar je dat je moeite hebt met het vormgeven van wat je aanbiedt?
 • Ervaar je dat je niet goed kunt omschrijven waarom mensen bij jou moeten zijn?
 • Maak je steeds opnieuw een plan voor je marketing en komt er toch weinig van terecht?
 • Heb je, onbewust misschien, last van het ontbreken van een ritme in je werkzaamheden?
 • Sta je soms toch weer voor verrassingen als het om je planning, je inkomsten of je contentplanning gaat?

Dan is het tijd om werk te maken van je bedrijf

Er is een verschil tussen werken IN je bedrijf en werken AAN je bedrijf. Het werken AAN je bedrijf is de planning, de boekhouding, de marketing enzovoort. Zaken waar je misschien geen energie van krijgt, maar die wel zorgen voor rust en overzicht. Dat wat je nodig hebt om op je best te zijn als je werkt IN je bedrijf.

Werken AAN je bedrijf voelt ook meteen weer als “werk”. Iets wat moet. En dat klopt. Mooier kan ik het niet maken. Het lijkt misschien dat je als zelfstandig ondernemer kunt volstaan met doen waar je zin in hebt, op het moment dat je daar zin in hebt. Helaas, dat is niet zo.

Toch is het niet zo erg als je misschien vreest, want stel je voor

 • dat je niet meer voor financiële verrassingen komt te staan
 • dat je een basis hebt waardoor je marketing doet die vol te houden is
 • dat je heel helder hebt wat je doet en waarom je dat doet
 • dat je ruimte voor creativiteit ervaart
 • dat je ontspannen en met volle aandacht IN je bedrijf kunt werken
 • dat je de uren en dagen werkt die je wilt werken
 • dat je een gevoel van controle en overzicht ervaart

Samen zetten we een helder en stevig fundament neer

Dat planning, structuur en ritme je leven makkelijker maken had ik al door toen ik nog in dienst was. Toch dacht ook ik toen ik als zelfstandige aan de slag ging dat ik kon doen wat ik wilde op een moment dat ik daar zin in had. Niets was minder waar.

Daar kwam nog bij dat ik ervan overtuigd was dat ik wist wat ik ging doen als zp-er. Ook dat was niet zo. Ik had tijd nodig om daar echt achter te komen. Welbestede tijd overigens. Het was misschien niet altijd prettig, maar ik heb heel veel geleerd van die eerste periode.

Dit pakket is dus waar ik zelf graag gebruik van had gemaakt toen ik een jaar of anderhalf onderweg was. Het is wat ik in de loop van de tijd bij elkaar gepuzzeld heb en waarmee ik andere zelfstandig ondernemers dezelfde stevige basis kan geven.

Is dit wat jij nu nodig hebt?

Je bent al een tijdje bezig en wel klaar met het steeds weer nieuwe plannen, diensten en doelgroepen bedenken. Ergens weet je wel wat je wilt doen en voor wie, maar echt scherp krijg je het nog niet.

Een businessplan zo dik als een boek is niet waar je op zit te wachten. Je zoekt iets dat kort en krachtig is. Dat in zo min mogelijk woorden en pagina’s de richting duidelijk maakt.

Je probeert alles zo goed mogelijk onder controle te houden, maar je bent (natuurlijk) geen boekhouder of marketeer.

De regelmaat en de consistentie ontbreken en daar wordt je onzeker en soms zelfs gestrest van.

Dit pakket is voor jou als je in 3 maanden een basis neer wilt zetten waar je nog jaren mee vooruit kunt. Als je klaar bent om duidelijk onderscheidt te gaan maken in werken AAN en werken IN je bedrijf.

Praktische informatie

We gaan 3 maanden samen aan de slag. Je krijgt leesvoer, een logische werkvolgorde met bijbehorende documenten, de bronnen waar ik informatie of structuren vandaan heb en een gedeelde map om in samen te werken. Ik lees steeds met je mee, stel vragen en redigeer stukken.

Reken op zeker 2-3 uur tijdsinvestering per week. Zelfs als je niet werkt aan een stuk tekst, een marketingplan of content werkt, zul je er in gedachten mee bezig zijn. Goede ideeën en creativiteit komen op de wonderlijkste momenten, tenslotte.

We beginnen met een offline start-gesprek. Daarin bespreken we waar je nu bent, hoe je daar gekomen bent, waar je meer van wilt en waar je vanaf wilt. Vanaf dat moment zet ik je aan het werk. Op de meest vriendelijke manier. We werken vooral a-synchroon en online. De online en offline ontmoetingen plannen we naar behoefte.

Dit pakket kost €750 ex btw per maand. Je totale investering is dus 2250,– ex btw. Je krijgt steeds in de eerste week van de maand een factuur.

De resultaten na drie maanden

 • Je hebt richting; je weet wat JIJ wilt bereiken en wat je moet doen om daar naartoe te werken
 • Je hebt een helder beeld van de mensen voor wie of met wie je wilt werken
 • Je hebt een duidelijk verhaal over wat je teweeg brengt en oplost
 • Je hebt een plan om dat verhaal consistent en consequent te vertellen
 • Je hebt een planning die ervoor zorgt dat je AAN en IN je bedrijf werkt en dat vol kunt houden

Ga jij werk maken van je bedrijf?

Neem contact met me op als dit is wat je nu nodig hebt. Stuur me een e-mail met twee momenten waarop het jou uitkomt om te bellen. Dan stuur ik je een uitnodiging. We nemen de tijd om kennis te maken en te onderzoeken of dit echt is waar je nu behoefte aan hebt.

Heb je een vraag? Of is er iets niet helemaal duidelijk? Natuurlijk hoor ik ook dan graag van je.

Wil je hier mee aan de slag maar is dit niet het juiste moment voor deze investering? De gratis en direct (dus zonder e-mailadres) downloadbare versie vind je hier

De details van dit pakket

Prijs per maand € 750,–
Looptijd 3 maanden
Facturatie Vooraf (eerste week van de maand)
Betalingstermijn 14 dagen na factuurdatum

Alle prijzen zijn exclusief btw en eventuele reiskosten. Op alle diensten zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.

Bedrijven die je voor gingen